wat is agency
Wat doet een agent en distributeur? Flanders Trade. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Hij kan evenwel ook een eigen distributienet hebben, waarmee hij de detailhandel of de consumenten bereikt. De exporteur weet meestal niet wie de producten uiteindelijk koopt van de distributeur en wat ermee gedaan wordt. Alleenverkoper of concessiehouder. Wanneer de distributeur de exclusiviteit voor verkoop in een bepaalde streek wordt toegekend, spreekt men van een alleenverkoper of concessiehouder. In dit geval is deze persoon ook verantwoordelijk voor de nodige marketing en dienst-na-verkoop.
Betekenis Agency.
Wat betekent Agency? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Agency. Je kunt ook zelf een definitie van Agency toevoegen. An administrative body having the delegated authority to act competently on behalf of a higher body. Every agency is a juridical person, composed of juridical persons.
Agency sociology Wikipedia.
Martin Hewson, 5 Associate at the York Centre for International and Security Studies, York University, describes three types of agency: individual, proxy, and collective. Individual agency is when a person acts on his/her own behalf, whereas proxy agency is when an individual acts on behalf of someone else such as an employer.
Agency theory 3 definities Encyclo.
situaties waarin een partij de principal bijvoorbeeld een leidinggevende of een aandeelhouder is en opdrachten geeft aan de andere partij, genaamd de agent bijvoorbeeld een werknemer resp. Problemen ontstaan als principal en agent conflicterende belangen hebb. Gevonden op http//www.fons-vernooij.nl/bb-site/index.html.: Zie Principaal-agent theorie voor uitleg van het begrip Agency Theory.
Agency in het Nederlands vertaald uit het Engels.
how a result is obtained or an end is achieved 1. an example is the best agency of instruction 1. a business that serves other businesses 1. an administrative unit of government 1. the state of serving as an official and authorized delegate or agent 1.
Wat is het Agency-model? Management Impact.
30 jun 2017 artikel. Wat is het Agency-model? In 1970 betoogde Milton Friedman dat corporate sociale verantwoordelijkheid een socialistische doctrine is. Hij legde het eigendom van de onderneming in handen van de aandeelhouder en benadrukte dat de manager de agent is van de mensen die de onderneming bezitten.
Agency kosten Agency cost Definitie, uitleg en voorbeeld.
Agency kosten of Agency cost zijn de kosten die een principaal opdrachtgever maakt om te controleren of de agent opdrachtnemer handelt in het belang van de principaal. Stel dat een farmaceutisch bedrijf een engineering contractor de opdracht geeft om een farmaceutische fabriek te bouwen. De farmaceut is in dit geval de principaal en de engineering contractor is de agent.
Agency 6 definities Encyclo.
Montana Agency is een plaats census-designated place in de Amerikaanse staat Montana, en valt bestuurlijk gezien onder Hill County. Demografie Bij de volkstelling in 2000 werd het aantal inwoners vastgesteld op 324. Geografie Volgens het United States Census Bureau beslaat de plaats een oppervlakte van 222, km.

Contacteer ons